Teken officiele groeicurves voor je eigen kinderen

Dit is een klein programmaatje waarmee je de groeicurves van je eigen kinderen kunt tekenen op officiele groeicurves zoals je die ook op het consultatiebureau ziet, maar dan netter. Het is heel eenvoudig. Voer de naam, geslacht en geboortedatum van je kind in, en vul de tabel met lengte (in cm), gewicht (in kilo) en hoofdomtrek (in cm) per datum (in mm/dd/yyyy). Kies vervolgens 'maak curve' uit het menu en selecteer een curve voor 0-15 maanden, 0-4 jaar of 1-21 jaar. Vervolgens krijg je een mooie curve zoals je hieronder een voorbeeld ziet. De curve wordt opgeslagen in de ./my directory met de naam van het kind als postfix, en wordt tevens getoond in de applicatie. Dubbelklik op het voorbeeld om weer terug te gaan naar de invoermode.

Nieuwe curves

Beschik je over nieuwe/andere curves voor gewicht, lengte of hoofdomtrek? Mail ze mij toe op johan at koolwaaij.nl, en ik zal ze toevoegen aan een volgende release, zodat je dan ook op eigen curves de groeispurt van je eigen kind in de gaten kunt houden.

Download

Download de installer hier, run Setup.exe en start Groeicurve via de shortcut op de desktop. Als het niet werkt installeer dan eerst het .NET framework 2.0 van Microsoft. (Laatste update: 15 juli 2011)

Notes

Voorbeeld

Voor voorbeelden zie het publieke overzicht.

Prijs en Donatie

Het groeicurve-programma is gratis voor persoonlijk gebruik, maar als u wilt kunt u de toekomstige ontwikkelingen van dit programma steunen door 10 euro over te maken. Dat kan eenvoudig met onderstaande donatieknop via PayPal of gewoon met uw creditcard! Gebruikt u het groeicurve-programma voor zakelijk gebruik, dus in uw zorgpraktijk of onderwijsinstelling, dan wil ik u vragen om 10 euro te betalen voor de ontwikkeling van dit programma, dat kan middels dezelfde donatieknop hieronder. U krijgt dan automatisch de verbeterde, toekomstige versies van het programma toegestuurd.

Bron en meer informatie

Photo screen saver

Download ook mijn photo screen saver. Daarmee kan je al je foto's random laten zien op de PC, plus daarbij een kaartje van waar de foto is genomen, plus de titels, en de veel voorkomende kleuren in de foto. De screensaver stopt met Esc, de muis heeft geen effect, en vorige en volgende foto is met pijltje links en rechts. Pijltje naar beneden laat de huidige foto stil staan tot er op links of rechts wordt gedrukt.

Screensaver installeren door de zip uit te pakken en rechtermuisknop te doen op de .scr file, kies dan de optie 'install'.

Bluetooth Scanner

Download ook de bluetooth scanner voor Windows. Daarmee kan je makkelijk zien wie er allemaal voor je deur langs rijdt. Op een web pagina worden overzichten getoond. Installeer deze via de installer, en voeg de applicatie (in Program Files / MoveSmarter ) toe aan de start-on-boot collectie. Je kunt dan zien welke manufacturers, device classes, en devices door je server worden gespot, en op welke tijdstip van de dag, of welke dag van de week.